CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

SHOPPING TIME !!

assamulaikum semua..
ape khabar ??

ok, hari ini kita akan bincangkan satu topik yang bertajuk SHOPPING TIME !! 
aris pasti sume org tahu kan shopping tu ape ..
klau da tau tu tak payah la aris bagi tau yer..
klau yg tak tahu.... mcm biasa lah ( google )
... hari ni aris nk kongsikan hari yang paling aris bnyak berbelanja...
hurm, hari ape erk ??
dah sah la hari membeli baju sekolah untuk tahun 2012..
mesti ramai ibu bapa yang tengah sibuk membeli baju persekolahan anak2 mereka bkan ??..

ha, mcm tu jugak la dengan aris.... aris pun sibuk membeli baju sekolah aris.... .

ok, kita sambungkan topik kita lagi.....
hari pertama aris beli adalah beg sekolah....
 beg tropicana life yang berharga RM **.**
tak perlulah aris bagi tahu harga yerw....
takut2 nty korang ingat aris ni menunjuk2 plak...
aris tak nak mcm tu...
let's it secret....
bak kata siti nurhaliza "biarlah rahsia " heheheh

the next day
baju sekolah n stationery....
baju sekolah aris beli kat giant ........
sebab aris da biasa beli kat sne
sumenyer ade......
korang cuba2 la pegi sana ye.. ( ceh, promote time !! )
stationery plak aris beli kat PUSTAKA RAKYAT ...
bestt, banyak gler barang2 kat situ....
rambang mata aris jadinya..... hahahah...

BUT !!
cuba korang fikir apa yang tertinggal satu kat list nie.....
hurm ape yer....
ha !!!
kasutt !!!
pandai pun...

tahun nie aris x beli kasut ...
sebab aris ada lagi 1 set kasut yang masih belum dipakai lagi....
so  tak perlu la mebazir....
kita kena hidup dalam serba sederhana..... 
btol x ???

ok... but sorry yer.... entry ni takde picture....

ni lah yang aris mampu coretkan untuk korang semua....
hope korang sume sudi komen......
then, moral of the story adalah.............


1. JANGAN SESEKALI MEBAZIR....
= korang ingat balik..... mak dan ayah korang mesti bersusah payah untuk mecari duit buat korang.... ....  tu sebab korang kena gunakan duit dengan sebaik-baiknye....

2.BELAJAR RAJIN2
=gembirakanlah hati mak ayah korang dengan menunjukkan keputusan yang sangat bagus......mak ayah korang akan happy dengan benda2 camni..... 


tu jelah yang aris mampu coretkan hari.....
yang salah2 tu maafkan lah aris....
aris baru nk merangkak kedalam dunia blog....
so aris masih baru lagi.....

terima kasih kerana membca entry ini....
byee
assalamualaikum.... ^-^

  


2 KRITIKAN ADA TENTANG SIMPLE ENTRY INI ..:

nadd :) said...

Okehh , That't right ! kitaa mesti berjimat cermat supayaa tak membazir . Lebih baikk duit yang lebih buat beli buku sekolah . And parents , bilaa anak nak beli buku . You suppose to give that . Itu ialah ILMU yang sangat BERHARGA :) Btw , nice Songg :D

aris aizat said...

btol tuh nadd.... amboi nadd ckp : and parents, bilaa anak nak beli buku. you suppose to give that" mcm nadd pernah alami jer...hahha...thanks nadd